Mason Greenwood ryktas till Olympique de Marseille – Borgmästaren rasar

Är Mason Greenwood på väg till Olympique de Marseille? Enligt flera medier är klubben i förarsätet för att värva den 22-åriga engelsmannen. Transferjournalisten Fabrizio Romano avslöjar att Marseille har lagt ett bud på 30 miljoner euro för Greenwood, med en vidareförsäljningsklausul på 40 till 50 procent. Men borgmästaren i Marseille, Benoit Payan, rasar mot värvningen och kallar Greenwoods beteende obeskrivligt och oacceptabelt. Han kommer be klubbpresidenten att inte värva honom.

Även Marseilles supportrar är emot värvningen och hashtagen #Greenwoodnotwelcome sprids på sociala medier. En potentiell övergång för Greenwood verkar vara en röd linje för många, och enligt OM Forum skulle det skada klubbens värderingar och passion.

Greenwood greps av polis för våldsbrott mot sin flickvän för cirka två och ett halvt år sedan, men utredningen lades ned och han återförenades med henne. Trots att Greenwood tillhör Manchester United tillbringade han förra säsongen på lån i Getafe.

Analys:
Mason Greenwoods eventuella övergång till Olympique de Marseille har skapat stor upprördhet både hos borgmästaren i Marseille och klubbens supportrar. Detta visar hur viktigt det är för fotbollsklubbar att ta hänsyn till både moraliska och sportsliga aspekter när de gör värvningar. Greenwoods kontroversiella bakgrund har lett till starka reaktioner och kan påverka både klubbens rykte och dess relation med supportrarna. Det är en påminnelse om att idrottsvärlden inte bara handlar om prestation på planen, utan också om att agera med integritet och respekt utanför den.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version