Ryssland höjer inkomstskatten för rika – ny lag antagen

En ny lag har antagits i Ryssland som innebär en höjning av inkomstskatten för rika invånare i landet. Syftet är att hjälpa regeringen att fylla på regeringskassan under kriget i Ukraina.

Enligt förslaget skulle inkomster upp till 2,4 miljoner rubel beskattas med 13 procent, medan inkomster över detta belopp skulle beskattas med högre skattesatser. President Putin har betonat att endast tre procent av ryska skattebetalare kommer att påverkas av denna skattehöjning.

För företag föreslås också en höjning av inkomstskatten från 20 procent till 25 procent. Det förväntas att denna åtgärd kommer att generera mer än 2,6 biljoner rubler extra till statskassan år 2025.

Denna skattehöjning är en del av regeringens ansträngningar att öka statens intäkter och bekämpa skatteflykt. Det är viktigt att vara medveten om dessa förändringar och hur de kan påverka din ekonomi och investeringar. Det kan vara klokt att rådfråga en finansiell rådgivare för att se hur du kan anpassa din strategi för att möta dessa förändringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version