Investera smart: Hur du kan dra nytta av den privata vaccinmarknaden för TBE

Antalet fästingburna TBE-fall har ökat dramatiskt de senaste åren, och kostnaden för att vaccinera sig skiljer sig markant över landet. En grundvaccination för en tvåbarnsfamilj kan kosta nästan 6 500 kronor i vissa regioner, medan det i andra regioner är helt kostnadsfritt för barn och unga.

Socialdemokraterna kräver en översyn av den privata vaccinmarknaden för att få ned kostnaderna och undvika att vaccination blir en klassfråga. Partiet menar att det är orimligt att vaccinationsbolag gör stora vinster samtidigt som vissa människor avstår från att vaccinera sig på grund av priset.

En statlig utredning har presenterats, men den har inte tagit hänsyn till den privata vaccinmarknaden. Socialdemokraterna kräver att regeringen ser över varför bolag tjänar så mycket pengar på vaccinmarknaden och arbetar för att göra vaccin mer tillgängligt för alla.

Det är viktigt att vara medveten om kostnaderna för vaccination mot TBE och att utforska olika alternativ för att investera i din hälsa och säkerhet. Att vara informerad och agera är nyckeln till att skydda dig själv och din familj mot fästingburna sjukdomar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version