Trude Larsen: Lukkade bud kan være en god løsning for boligjakt

Trude Larsen, den erfarne boligkjøpsrådgiveren hos Boligdama AS, har fått bransjens etiske råd til å reagere på hennes uttalelser om lukkede bud. Larsen, med over 40 års erfaring innen eiendom, ble intervjuet av VGs Dine Penger og delte sitt syn på fordelene med lukkede bud. Hun påpekte en ubalanse i bolighandelen og mente at eiendomsmeglere ikke alltid ivaretar kjøpernes interesser tilstrekkelig. Larsen foreslo at lukkede bud kunne være et nyttig verktøy for boligkjøpere.

Norges Eiendomsmeglerforbund ønsker imidlertid å forby dette verktøyet, noe som har ført til et varselsbrev sendt til Larsen av Etisk Nemnd. Nemnda mener at Larsens uttalelser har potensial til å skade eiendomsmeglingsbransjens omdømme og vil behandle saken på eget initiativ. Larsen har frist til 5. august for å svare på varselet før saken behandles.

NEFs etiske regelverk sier at medlemmer må være aktsomme i sine uttalelser til pressen for å unngå skadelidelse for meglerne og forbundet. Nemnda har myndighet til å gi advarsler, suspendere eller ekskludere medlemmer, samt ilegge gebyrer på opptil 25 540 kroner.

Larsen står fast ved sitt syn om en ubalanse i bolighandelen og mener at hun ikke har sagt noe som skulle skade meglernes omdømme. Diskusjonen om lukkede bud og kupping har vært et tema for Etisk Nemnd tidligere, og Larsen er overrasket over at saken er blitt tatt opp på nytt. Administrerende direktør i NEF, Carl O. Geving, har mottatt Larsens reaksjoner og understreker at Etisk Nemnd er uavhengig og jobber for å sikre at medlemmene overholder reglene.

Analyse:
Trude Larsen har tatt et standpunkt om lukkede bud i bolighandelen, som har ført til en konflikt med bransjens etiske råd. Dette illustrerer en viktig debatt om balansen mellom megleres og kjøperes interesser i eiendomshandelen. For forbrukerne kan dette bety større transparens og muligheten til å få en profesjonell hjelper i kjøpsprosessen. Det er viktig å følge utviklingen i denne saken for å forstå hvordan den kan påvirke ens egen bolighandel og finansielle beslutninger.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version