Investeringar och ekonomi: En djupdykning i Hong Kongs finansiella marknad

Vi har alltid älskat Hong Kong, så vi landade på internationella flygplatsen på Lantau-ön med stigande förväntningar. Tyvärr var vi bara där i två dagar den här gången, så på vägen till Kowloon fanns det ingen tid att besöka Big Buddha och stiltbyarna, eller ta linbanan, den längsta i Sydostasien, till toppen av ön.

Vårt bas var Ritz-Carlton i Kowloon på fastlandet, ett underbart bekvämt och effektivt hotell med många enastående funktioner, inte minst Ozone på översta våningen (118: e), den högsta baren i världen.

Vi älskar krabba så, efter att ha beundrat den fantastiska utsikten över hamnen och Hong Kong ön från Ozone, som perfekt speglar den stiliga nattlivet, åt vi den kryddigaste krabba vi någonsin ätit på en populär restaurang i Causeway Bay som heter – vänta på det – Under Bridge Spicy Crab!

Nästa dag åkte vi med vår guide Rosanna till Graham Street wet market, den äldsta utomhusmarknaden i Hong Kong. Utbudet av produkter från hela världen är imponerande och de rika skickar sina tjänare hit för att handla åt dem eftersom kvaliteten är så hög. Det är väl värt ett besök, liksom Stanley-marknaden, där du kan köpa nästan allt.

På det stora hela talar marknadsförsäljarna engelska, liksom de flesta på ön, den sydligaste delen av Hong Kong som har varit under kinesiskt styre sedan 1997, så språket är inte ett problem.

Lunchen följde på Tsim Chai Kee i Wellington Street – nudelsoppa med ingefära och vårlök, kinesisk broccoli, räkwantons och te. Alla verkar dricka te oavbrutet.

Sedan åkte vi till hektiska Causeway Bay igen och Hysan Place köpcentrum, med sitt naturliga ljus, frodiga grönska, höga tak och 120 butiker från mode till livsstil.

På kvällen gick vi ombord på Aqua Luna, den sista röda segelträbåten byggd för hand i Hong Kong, och njöt av Symphony Of Lights i Victoria hamn – ‘världens största permanenta ljus- och ljudshow’, enligt Guinness World Records.

Hong Kong är full av gatumarknader, barer och över 11 000 restauranger som serverar en enorm variation av lokal och internationell mat. På vår sista kväll gick vi till Loong Toh Yuen i det storslagna Hullett House-hotellet på Canton Road och njöt av några klassiska kantonesiska rätter, inklusive dim sum och Peking Duck.

Det är en stenkast från den berömda Star Ferry som trafikerar hamnen mellan Hong Kong ön och Kowloon på fastlandet. Åtminstone en överfart är ett måste. Det finns också en tunnel som förbinder de två för bilar och bussar.

Hong Kong har också en helt annan sida med sina 23 nationalparker, åtta promenader som tar in kulturen och historien, och 250 vandringsleder – och fram till 2015 kommer det att finnas 30 miles av cykelvägar.

Du bör också ta dig tid att besöka Repulse Bay, den mest spektakulära viken i regionen, och Deep Water, Middle och South Bays – alla perfekta för simning och att se solnedgången. Ingen resa till Hong Kong är komplett, säger de – och de har rätt – utan att ta spårvagnen till Victoria Peak, den högsta punkten på ön.

Spårvagnen är över 100 år gammal, tar 200 passagerare, går från 7.30 till 23.30 och när du når Peak efter att ha passerat skyskraporna på vägen upp är du 1 800 fot över havet. Här ser du ner på hela Hong Kong, Asiens kulinariska huvudstad där Öst möter Väst. En varaktig bild att ta med dig hem.

Analys:
Den här artikeln ger en inblick i Hong Kongs finansiella marknad och ger en översikt över de olika sevärdheterna och upplevelserna som staden har att erbjuda för besökare. Från lyxiga hotell och restauranger till livliga marknader och historiska platser, Hong Kong har något för alla. Att utforska stadens ekonomi och kultur kan vara en ögonöppnare och ge nya perspektiv på investeringsmöjligheter och personlig utveckling. Genom att uppleva Hong Kongs unika blandning av traditionell och moderna sevärdheter kan besökare få en djupare förståelse för stadens ekonomiska dynamik och hur det kan påverka deras egna liv och ekonomi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version