DNB ökar efter att ha presenterat kvartalssiffror som var bättre än förväntat. Å andra sidan är Stolt-Nielsen ned efter siffror.

Huvudindexet på Oslo Børs är upp 0,45 procent runt klockan 12 på torsdag. Onsdagen avslutades med en uppgång på 0,34 procent.

Några av de mest omsatta aktierna utvecklas som följer:
– DNB stiger med 5,12 procent
– Kongsberg Gruppen är upp med 1,11 procent
– Equinor faller med 0,49 procent
– Kitron ökar med 12,48 procent
– Bonheur är upp med 4,33 procent

Oljepriset har stigit under natten och är upp 0,42 procent sedan midnatt. Ett fat nordsjöolja (brent spot) handlas för 84,65 dollar på torsdag morgon, ungefär oförändrat sedan stängningen på Oslo Børs på onsdagen.

Kvartalssäsongen är nu igång på Oslo Børs. Både Kitron och Bonheur har presenterat sina siffror under torsdagsmorgonen.

Stolt-Nielsen faller kraftigt med 5,48 procent. Kjemikalietankrederiets intäkter var ungefär desamma som samma period föregående år, men resultatet har förbättrats avsevärt.

DNB rapporterar ett starkt kvartal med en resultatökning före skatt till 13,5 miljarder kronor jämfört med föregående år. Aktien stiger med 5,12 procent.

Kitron-aktien stiger markant med 11,60 procent efter en kvartalsrapport som överträffade förväntningarna.

I analysen kan vi se att DNB och Kitron har presterat starkt medan Stolt-Nielsen har haft en betydande nedgång. Det är viktigt att följa utvecklingen på marknaden och ta hänsyn till olika faktorer som påverkar aktiernas värde. Att vara medveten om ekonomiska nyheter och företagens resultat kan hjälpa investerare att fatta informerade beslut om sina finanser.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version