Den framgångsrike hotellmagnaten Petter Stordalens investeringar har inte varit särskilt lönsamma de senaste åren.

I fjol ledde Strawberry Capital en förlust på totalt 85,4 miljoner kronor. Med cirka åtta miljoner i intäkter från finansiella investeringar och värdeförändringar redovisade företaget en förlust på 77,2 miljoner kronor för det gångna året.

Strawberry Capital är ett bolag inom Stordalen-familjens “jordgubbsparaply”. Bolaget ägnar sig främst åt ägande av aktier i börsnoterade företag i Norden.

På Oslobörsen är bolaget för närvarande involverat i företag som landbaserade fiskodlaren Atlantic Sapphire, Aker Biomarine som ägs av Røkke och förpackningstillverkaren Bewi.

Förra året gick det alltså inte särskilt bra för Strawberry Capital. Resultatet före skatt landade på minus 108 miljoner kronor. Det är dock något bättre än året innan då negativa värdeförändringar ledde till ett resultat före skatt på minus 196 miljoner kronor.

Samtidigt har eget kapital minskat från 535 miljoner kronor år 2022 till 429 miljoner kronor.

Analys: Petter Stordalens investeringar har inte varit lönsamma de senaste åren och Strawberry Capital har lidit av betydande förluster. Det är viktigt att vara medveten om riskerna med investeringar och att noggrant överväga sina val för att undvika liknande förluster i framtiden. Detta visar att även erfarna investerare kan göra misstag och att det är avgörande att ha en väl genomtänkt investeringsstrategi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version