Ragde Eiendom säljer tre byggnader i Bergen och gör sig av med 150 lägenheter. Fastigheterna, där flera hyresgäster har bott sedan 90-talet, kommer nu att säljas.

I över 100 år har lägenheterna i Sandviken varit uthyrda. Nu ska byggnaderna, där flera hyresgäster har bott sedan 90-talet, säljas.

– Vi har inte velat göra detta, men vi ser inga andra möjligheter. Vi förlorar pengar varje månad och var tvungna att sätta stopp för det, säger Eirik Steimler på Ragde Eiendom till E24.

Ragde Eiendom säljer tre byggnader i Bergen och gör sig av med 150 lägenheter. Fastigheterna, där flera hyresgäster har bott sedan 90-talet, kommer nu att säljas.

Eiendomsselskapet förlorar pengar på fastigheterna varje månad och ser inget annat alternativ. Högre räntor och förändringar i skattepolitiken gör uthyrningen av byggnaderna olönsam, enligt företaget.

Eiendom Norge-chefen varnar samtidigt för att fler hyresbostäder kan försvinna från marknaden, något som han tror kommer att drabba hyresmarknaden hårt.

Analyser visar att det inte längre är livskraftigt att hyra ut bostäderna. Företaget fokuserar istället på näringsegendom.

Efter försäljningen kommer Ragde Eiendom att ha cirka 100 lägenheter kvar i Bergen, för vilka de ännu inte har någon plan.

Dagens räntenivåer, kombinerat med regeringens skattepolitik, har lett till att de nu väljer att sälja.

Eiendom Norge-chefen är bekymrad över konsekvenserna av att privata hyresvärdar nu väljer att sälja sina hyresfastigheter.

Reglerna för beskattning av sekundärbostäder kan leda till att fler hyresbostäder försvinner från marknaden, vilket kan orsaka en prisschock på hyresmarknaden.

Det är viktigt att politikerna omvärderar skattepolitiken för att rädda hyresmarknaden.

Sammanfattningsvis, försäljningen av Ragde Eiendoms 150 lägenheter i Bergen påverkar både hyresgäster och marknaden som helhet. För hyresgästerna innebär det att de antingen måste köpa sina lägenheter till marknadspris eller hitta en ny bostad när deras hyresavtal löper ut. För marknaden indikerar försäljningen en oroande trend där fler fastighetsägare kan följa efter och sälja sina hyresfastigheter på grund av olönsamhet. Detta kan leda till brist på hyresbostäder och ökade svårigheter för studenter och andra grupper med svag köpkraft att hitta lämpligt boende. Det är viktigt att politikerna omvärderar skattepolitiken för att undvika en potentiell kris på hyresmarknaden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version