Flera svenska influencers bemöter kritik om viktnedgång och kroppsfokus

Ett klipp på Tiktok ifrågasätter influencers som ”drastiskt gått ner i vikt”. Nu bemöter flera svenska profiler kritiken. Svenska influencers, inklusive Lisa ”Misslisibell” Zentio och Tilda Törnqvist, bemöter kritiken om deras viktnedgång och innehållsfokus. Misslisibell berättar att hon fallit tillbaka i en ätstörning och Törnqvist dementerar rykten om användning av diabetesmedicin Ozempic. Tiktok-profilen Julia Ringblom menar att en influencers viktnedgång bara triggar dem som är ätstörda.

En Tiktok-video har fått stor spridning där man diskuterar dagens influencers och deras smalhetsfokus. Många influencers har gått ner i vikt och fokuserar nu mer på sina kroppar i sina videor, vilket har väckt oro och kritik. Misslisibell och Tilda Törnqvist har svarat på kritiken och berättat om sina egna upplevelser med viktnedgång och kroppsbild.

Hela diskussionen har lett till en öppen dialog om smalhetsideal och påverkan på unga tjejer. Influencers som Linn Ahlborg och Julia Ringblom har också delat sina tankar om ämnet. Det är viktigt att vara medveten om hur influencers påverkar vår syn på kroppsideal och hur det kan påverka unga människor negativt.

Sammanfattningsvis är det viktigt att vara kritisk till det innehåll vi konsumerar på sociala medier och att inte låta oss påverkas negativt av andras kroppsbilder och ideal. Det är viktigt att fokusera på hälsa och välmående istället för att sträva efter orealistiska kroppsideal som visas upp av influencers.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version