Norwegian leverer bedre resultater enn forventet – Analyse og påvirkning på markedet

Norwegian har nylig presentert tall for andre kvartal, og resultatene viser en nedgang sammenlignet med samme periode i fjor, men over analytikernes forventninger. Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian, uttaler at selskapet har oppnådd solid driftsmessig ytelse og har økt kapasiteten mot sommersesongen.

De viktigste tallene for april, mai og juni er som følger:
– Resultat før skatt var 477 millioner kroner, ned fra 538 millioner kroner i fjor.
– Driftsresultatet (ebit) var 593 millioner kroner, lavere enn 650 millioner kroner tidligere.
– Totale driftsinntekter endte på 9,3 milliarder kroner, en økning fra 6,9 milliarder.

Analytikerne ventet et resultat før skatt på 235 millioner kroner, et driftsresultat på 386 millioner kroner og totale driftsinntekter på 9,4 milliarder kroner. Norwegian er nå inne i den viktige sommersesongen, hvor selskapet må tjene penger før den utfordrende vinteren.

Kontantbeholdningen har økt til 11,5 milliarder kroner per juni, og kvartalet ble påvirket av press på billettprisene og svekkede trafikktall. Selskapet forventer imidlertid robuste bookingtrender i månedene fremover.

Norwegian har senket forventningene til årets resultater, noe som påvirket aksjekursen negativt. Analytikerne har justert ned sine prognoser, men noen ser kursfallet som en kjøpsmulighet, inkludert investor Haakon Sæter.

Samlet sett viser Norwegian sine resultater en blanding av positive og negative trender, og investorer bør være oppmerksomme på selskapets ytelse i den kommende tiden for å ta informerte beslutninger om sine investeringer.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version