Den storslagna framtiden för energimarknaden: Nya smarta elmätare planeras installeras år 2032

I perioden 2016-2018 installerades nya elmätare över hela Norge. Planeringen för nästa uppgradering är redan igång och bytet förväntas börja år 2032.

Teknologin i de nuvarande elmätarna är föråldrad, och arbetet med att designa de nya mätarna har nu börjat. Det kommer bland annat att bli mycket enklare att hämta sina egna data, enligt Teknisk Ukeblad.

Elmätarna har en förväntad livslängd på 15 år. Projektet med nya funktionskrav startade i september och förväntas vara klart innan sommaren 2026. Det är regleringsmyndigheten (RME) som är ansvarig för att följa upp kraven för elmätarna.

En näringspolitisk rådgivare på Fornybar Norge säger till Teknisk Ukeblad att tillgången till förbruksdata kommer att bli bättre med de nya mätarna.

Förbrukerrådet har också uttryckt kritik mot hur svårt det är för användarna att få tillgång till sanntidsdata.

Analys:
Den framtida installationen av nya smarta elmätare år 2032 kommer att revolutionera energimarknaden i Norge. Med enklare tillgång till förbruksdata kommer användarna att kunna optimera sin energianvändning och spara pengar. Det är en spännande utveckling som kan påverka både individers ekonomi och miljön positivt. Det är viktigt att hålla koll på dessa framsteg för att kunna dra nytta av de fördelar de kan ge.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version