Svensk anfallare flyttar till Club Brügge för rekordsumma

Svensken har sedan han lämnade tyska Wehen Wiesbaden tillhört belgiska Royale Union Saint-Gilloise. Där har målen fortsatt trilla in, och svensken har gjort ett starkt avtryck i den belgiska ligan. På 93 matcher har det blivit 27 mål och sju assist.

Det har gjort att han inte bara belönats med en plats i landslaget, utan även en flytt till de regerande belgiska mästarna, Club Brügge.

Nilsson har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med 2028. Enligt belgiska medier sägs prislappen ligga någonstans runt 6-7 miljoner euro, motsvarande cirka 70-80 miljoner kronor.

Därmed får svensken chansen att för första gången i sin karriär spela Champions League-fotboll nästa säsong, som i och med ligatiteln också kvalade in till spel i fotbollens finrum.

Nilsson har gjort sex landskamper, och tre mål. I mars tidigare i år stod svensken för två mål under samma samling. Ett mot Portugal (2–5) och ett mot Albanien (1–0).

Analys:
En svensk fotbollsspelare har skrivit på för Club Brügge, de regerande belgiska mästarna, för en rekordsumma. Detta ger honom möjligheten att spela i Champions League nästa säsong. Eftersom han har gjort ett starkt intryck i den belgiska ligan och även i landslaget, förväntas han bidra till framgång för sitt nya lag. Detta kan vara en spännande utveckling för både spelaren själv och för svensk fotboll i stort.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version