Cotignac: George och Amal Clooneys nya franska paradis

Cotignac har nyligen hyllats som ‘den vackraste byn i Frankrike’, och det finns verkligen mycket att rekommendera här. Med historiska och pittoreska smala gator som skuggas av en enorm kalkstensklippa, där grottor är förenade med en hemlig passage till en saracensk torn. Under medeltiden var detta en pilgrimsstad med visioner av Maria, Josef och Jesusbarnet, och pilgrimerna fortsätter att komma hit idag.

Men det finns nya attraktioner i staden. Hollywood-stjärnan George Clooney och hans framstående människorättsadvokat hustru Amal är de senaste tillskotten till Cotignac, som har en befolkning på bara över 2 000 invånare. Paret köpte en enorm herrgård nära Cotignac i juli 2021 och har nu flyttat in och etablerat sig.

Deras närvaro har gett upphov till stor uppståndelse i Provence. De är stamgäster på flera lokala restauranger och Amal talar flytande franska. George har till och med blivit vinproducent och skickar druvor från sin vingård till en lokal kooperativ för att göra rosévin.

Deras närvaro har också inspirerat andra kändisar att investera i regionens vinindustri, vilket har positiva effekter på ekonomin och främjar Provences vin på den globala marknaden.

George Clooney har inte bara blivit en del av samhället i Provence, utan även engagerat sig i välgörenhetsprojekt och visat sitt intresse för miljöfrågor. Han har verkligen vunnit över invånarna i Provence och blivit en kär medlem i samhället.

I slutändan är George och Amal Clooneys flytt till Frankrike inte bara en personlig livsförändring, utan också en ekonomisk och kulturell boost för regionen. Från att bli vinproducenter till att delta i välgörenhetsaktiviteter, har paret verkligen gjort ett avtryck i Provence och inspirerat andra att göra detsamma.

Det är inte bara en kärlekshistoria mellan George och Amal, utan också en kärlekshistoria mellan dem och det vackra franska landskapet där de nu kallar sitt hem.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version