Petter Northug hyllas med staty i Mosvik – “Jag tycker att den är fin”

Petter Northug, den legendariska skidåkaren, har blivit förevigad med en staty i sin hemby Mosvik. Statyn avtäcktes under en ceremoni där Northug själv anlände i helikopter. Trots sitt lite skeptiska ansiktsuttryck vid avtäckningen, har Northug uttryckt att han tycker att statyn är fin och att det känns speciellt att få en staty rest till hans ära.

Statyn, som kostade en miljon norska kronor, är skulpterad av konstnären Tore Bjørn Skjølvik och är en del av en serie statyer som Skjølvik har gjort för andra norska idrottshjältar.

Petter Northug har en imponerande meritlista med 38 individuella segrar i världscupen, 13 VM-guld, 3 VM-silver och 2 OS-guld, 1 OS-silver och 1 OS-brons. Efter att ha avslutat sin aktiva karriär 2018 har Northug fortsatt att vara engagerad inom sporten, främst inom långlopp.

Ceremonin i Mosvik samlade hundratals personer och var en festlig tillställning till ära för skidikonen. Northug själv beskrev det som fantastiskt att få en staty rest till hans ära och att känna sig ärad. Det är en hyllning till en av Norges största idrottshjältar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version