Silje Hjemdal kritiserar koranskolor – expertinvesteringstips för att undvika barnemishandling

Silje Hjemdal, barne- og familiepolitisk talsperson för FrP, är starkt emot användningen av koranskolor och hävdar att föräldrar som skickar sina barn dit bör kunna straffas. Det är viktigt att kunna straffa föräldrar som skadar sina barn, oavsett kulturella skillnader.

Abdullahi Ibrahim, som arbetar med integrering genom föreningen Tusmo, argumenterar dock för att föräldrar inte ska kunna straffas för att skicka sina barn till koranskolor. Han menar att om föräldrarna straffas, kan barnen undvika att rapportera det till skolan av lojalitet till föräldrarna.

Det finns en ökande oro för negativ social kontroll, där många fall rapporteras varje år. FrP har länge argumenterat för att straff bör användas i större utsträckning mot föräldrar som skickar sina barn till koranskolor. Det är viktigt att integreringen främjas och att barn skyddas från kontrollerande kulturer.

I Norge spenderar vi över 34 miljarder kronor på invandring och integrering varje år, vilket är sju miljarder mer än vad vi spenderar på polis och åklagarmyndigheten tillsammans. Trots detta går integreringen åt fel håll, och det är viktigt att bekämpa negativ social kontroll för att säkerställa barnens välbefinnande och integrationen i samhället.

Analys: Investeringstips för att undvika barnemishandling och främja integreringen är avgörande för samhällets välmående. Genom att straffa föräldrar som skadar sina barn, kan vi skapa en tryggare miljö för alla barn och främja en sund integrering i samhället. Det är viktigt att förstå och agera mot negativ social kontroll för att säkerställa ett tryggt och hälsosamt samhälle för alla.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version