Katy Perry ger fansen en inblick i sin fritid på måndagen efter att hennes nya singel Woman’s World och dess tillhörande video mötts av ogynnsamma recensioner.

Sångerskan marknadsför för närvarande den ledande singeln från sitt kommande sjunde studioalbum 143, men låten – som marknadsförs som en stärkande feministisk hymn – har avfärdats som ooriginal, hycklande och formelbunden.

Med en kollage av videoklipp på Instagram verkade Perry, 39, oberörd av det ogynnsamma svaret medan hon tränade med sin fästman Orlando Bloom.

Sångerskan delade även en sällsynt klipp av Bloom, 47, som tog av sig tröjan medan de tränade på grann-trampmaskiner.

Perry delade också en separat klipp från stranden, där hon filmades i en svart bikini och stod strategiskt så att den sjunkande solen syntes mellan hennes ben.

Den amerikanska stjärnan återvände till musiken med sin nya låt tidigare denna vecka, men har mötts av kritik för videons sexualiserade natur, särskilt en scen där hon och hennes dansare utför sexig koreografi på en byggarbetsplats innan hon “krossas” av en städ och återvänder i en ny dräkt.

I en nyligen delad bakom kulisserna-video på Instagram sa Perry: ‘Vi har bara roligt, är lite sarkastiska med det. Det är väldigt slapstick och väldigt tydligt.

Med denna uppsättning är det som, “Oooh, vi är inte om den manliga blicken, men vi är verkligen om den manliga blicken.” Och vi överdriver verkligen det och är väldigt tydliga.’

Den tidigare American Idol-domaren förklarade att städ-momentet var menat som en “reset” för att hjälpa henne omfamna “idén om det feminina gudomliga”.

Hon tillade: ‘Vi ville öppna den här videon och få den att se ut som en superhögglans popstjärnvideo.’

Woman’s World är den första singeln från Perrys kommande album 143, som släpps den 20 september.

Titeln är en kod för Jag älskar dig som ofta användes i meddelanden skickade på sidor under 1990-talet.

Katy sa i ett uttalande: ‘Jag satte mig för att skapa ett djärvt, sprudlande, festligt dancepop-album med det symboliska 143-numret som ett genomgående budskap.’

Det kommer att markera stjärnans första album sedan Smile 2020, som inte replikerade framgången med hennes tidigare skivor.

Firework-sångerskan berättade tidigare att albumet kommer att vara “ren glädje och ro”.

Hon berättade för Access Hollywood: ‘Jag har ännu inte gjort en skiva från en plats där jag känner mig riktigt lycklig och hel och full av kärlek.

‘Ibland är konstnärer som, “Åh, det är tråkigt, du vill göra musik från typ av en tuffare plats,” men faktiskt är det väldigt ljust och glädjefullt, som ren glädje och roligt och lekfullt och festligt.’

Kort efter att den släpptes på fredagen kritiserades Woman’s World av kritikerna som en ‘monumental katastrof’ som låter som en ‘uppvärmd’ Lady Gaga.

Den fick särskilt hård kritik från Pitchfork, som föreslog att det lät som om Perry hade lärt sig om feminism från en grundläggande Google-sökning.

Analysera:

Artikeln handlar om Katy Perrys nya singel Woman’s World och den ogynnsamma respons den har mötts av. Trots att låten marknadsförs som en stärkande feministisk hymn, har den kritiserats för att vara ooriginal och hycklande. Perry har delat glimtar från sin fritid på sociala medier och har försvarat låtens kontroversiella innehåll. Den nya singeln är den första från hennes kommande album 143, vilket är ett kärleksbudskap med symboliken 143. Perry har tidigare sagt att albumet kommer att vara fyllt av glädje och ro. Trots blandade recensioner och kritik från olika mediekällor, fortsätter Perry att marknadsföra sin musik och försvara sina konstnärliga val.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version