Donald Trump väljer senator J.D. Vance som sin visepresidentkandidat

Donald Trump har valt senator J.D. Vance från Ohio som sin visepresidentkandidat. Detta tillkännagavs av Trump på den första dagen av Republikanernas landsmöte i Milwaukee, Wisconsin. Trump skriver på sitt sociala medium Truth Social att han har bestämt att den person som är bäst lämpad att bli USA:s visepresident är senator J.D. Vance från Ohio.

Vance, som är 39 år gammal, representerar en helt annan generation än Trump och hans motståndare Joe Biden. Vance valdes till senator 2022 och är relativt ny inom storpolitiken.

Han har tidigare tjänstgjort i det amerikanska marineinfanteriet och har studerat vid Ohio State University och Yale. Vance, som kommer från en fattig bakgrund i Ohio, blev känd för boken "Hillbilly Elegy" som senare filmatiserades år 2020.

Trots att Vance tidigare var en skarp kritiker av Trump, har deras förhållande gradvis förändrats. Vance drev valkampanj för Trump 2022 och har enligt kritiker ändrat sina ståndpunkter för att anpassa sig till Trump, särskilt när det gäller abortfrågan.

Trump och hans rådgivare anser att Vance representerar samma politik som Trump, särskilt när det gäller ekonomisk populism och isolationspolitik. Trump har även officiellt valts som Republikanernas presidentkandidat för 2024, med Vance som visepresidentkandidat.

Analysera: Donald Trump har valt senator J.D. Vance som sin visepresidentkandidat inför valet 2024. Vance, en relativt ny aktör inom politiken, representerar en annan generation än Trump och förväntas fokusera på ekonomisk populism och isolationspolitik under valkampanjen. Denna politiska strategi kan påverka amerikanska arbetare och bönder i delstater som Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Ohio och Minnesota. Trump och Vance förväntas samarbeta för att föra fram en politik som liknar den som fördes under Trumps tidigare mandatperioder.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version