Det framgår av det senaste årsredovisningen att Kigm Holding, ägt till 85 procent av Kjetil Jansrud, förlorade 1,4 miljoner kronor på aktier under 2023. Vid ingången av året hade Jansrud-familjen marknadsbaserade aktier värda 14,3 miljoner kronor, men ett år senare hade värdet sjunkit till nästan 12,9 miljoner kronor.

Kjetil Jansrud har tidigare varit framgångsrik inom skidåkning och vunnit guld i olympiska spel och VM. Men hans investeringar har inte varit lika framgångsrika, med förluster på både Kigm Holding och Öks Invest. Han har även lidit av betydande förluster på vaksineselskapet Ultimovacs under 2024.

Enligt Finansavisen ägde Jansrud nästan 7 miljoner kronor i Ultimovacs-aktier i mars, men förlorade en stor del av dessa när företagets aktiekurs sjönk med över 92 procent på en handelsdag på grund av en misslyckad cancerstudie. Kigm Holding sålde alla sina Ultimovacs-aktier med stora förluster den 11 mars enligt E24s investerarlistor.

Öks Invest, där Jansrud äger 33 procent, hade också förluster på nästan 933 000 kronor på aktier 2023. Sällskapet investerade även i Ultimovacs och andra teknikföretag.

Sammanfattningsvis visar detta att även framgångsrika idrottare som Jansrud kan lida av förluster på aktiemarknaden och att investeringar i enskilda företag kan vara riskfyllda. Det är viktigt att diversifiera portföljen och vara medveten om potentiella risker vid investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version