Hydrogenselskapets Resultater Svek Analysatorernas Förväntningar

Efter två dagar med en negativ huvudindex på Oslo Börs, öppnar börsen svagt upp med 0,03 procent.

Här är några av de mest omsatta aktierna idag:

– Equinor är upp med 0,75 procent
– Aker BP sjunker med 1,49 procent
– Yara stiger med 0,65 procent
– Kongsberg Gruppen sjunker med 0,37 procent
– Norsk Hydro sjunker med 0,64 procent

Oljepriset är ned med 0,19 procent sedan midnatt. Ett fat nordsjöolja (brent spot) handlas för 83,64 dollar fatet vid öppningen av Oslo Börs.

Dåliga Resultat För Nel

Hydrogenselskapet Nel presenterade sina resultat för andra kvartalet på onsdagsmorgonen.

Nel-chefen Håkon Volldal rapporterade en förlust på 120 miljoner kronor före skatt. Detta är en ökning från minus 345 miljoner under samma kvartal förra året.

Andra nyckeltal för företaget var:

– En omsättning på 332 miljoner kronor, ned från 371 miljoner i andra kvartalet förra året.
– Ett bruttoresultat (EBITDA) på minus 79 miljoner kronor, jämfört med minus 69 miljoner förra året.

På förhand förväntades en omsättning på 411 miljoner kronor, ett bruttoresultat på minus 65,8 miljoner och en förlust före skatt på minus 95 miljoner kronor enligt Bloomberg.

Därför presterade Nel sämre än analytikerna förväntade sig.

Aker Ökar Värdena

Kjell Inge Røkkes koncern presenterade sina resultat för andra kvartalet idag.

Den värderade egendomen landade på 63,9 miljarder kronor, jämfört med 60,4 miljarder kronor i slutet av det första kvartalet.

I kvartalsrapporten nämner Aker bland annat att Aker BP levererade en solid produktion under första kvartalet och ökade prognosen. Dessutom fortsatte IT-företaget Cognite att driva den kommersiella utvecklingen.

Bland de viktigaste händelserna under andra kvartalet för Aker koncernen var avslutningen av refinansieringen av Solstad och etableringen av Solstad Maritime.

Så, vad betyder detta för dig och din ekonomi? Kort sagt, om du är investerare kan du använda denna information för att fatta beslut om dina investeringar. Att följa resultaten och utvecklingen hos olika företag kan hjälpa dig att förutse trender på aktiemarknaden och ta informerade beslut. Det är viktigt att vara medveten om hur olika företag presterar och hur det kan påverka din portfölj. Så håll ett öga på nyheter och resultat från olika företag för att maximera dina investeringar och ekonomiska framgångar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version