Schibsted leverer svagare resultat än förväntat – aktiekursen faller

Efter cirka en halvtimmes handel är huvudindexet på Oslo-börsen svagt upp 0,16 procent. De mest omsatta aktierna rör sig på följande sätt:

– Equinor är upp 1,08 procent.
– Telenor faller 1,62 procent.
– TGS stiger 7,33 procent.
– Kongsberg Gruppen faller 2,45 procent.
– Aker BP stiger 1,35 procent.

Oljepriset (brent spot) har stigit med 0,6 procent sedan midnatt. Ett fat nordsjöolja handlas nu för 85,64 dollar.

Schibsted Marketplace redovisade en vinst före skatt på 186 miljoner kronor under andra kvartalet. Detta är en ökning från tre miljoner kronor från samma kvartal förra året.

Företaget redovisade en omsättning på 2,52 miljarder kronor, upp från 2,45 miljarder kronor förra året, samt en EBITDA på 546 miljoner kronor, jämfört med 538 miljoner kronor föregående år. Dock hamnade företaget under analytikernas förväntningar på en EBITDA på 570 miljoner kronor och en resultat på 344 miljoner kronor.

Schibsted har sålt sin medieverksamhet och fokuserar nu endast på Schibsted Marketplace, vilket inkluderar Finn. Aktien har fallit med 1,50 procent.

Seismikföretaget TGS planerar att dela ut 1,51 kronor per aktie under tredje kvartalet. De har nyligen genomfört en fusion med PGS och förväntar sig en flerårig uppgång. TGS-aktien har stigit med 7,33 procent.

Telekomföretaget Telenor har levererat sina resultat för andra kvartalet. Trots en stabil kurs och positiva strategier har aktien fallit med 1,70 procent.

E-handelsföretaget Komplett rapporterar om utmanande marknader och stark konkurrens under andra kvartalet. Trots detta har aktien stigit med 0,47 procent.

Sammanfattningsvis visar dagens marknadsrörelser hur olika företag och sektorer reagerar på olika nyheter och händelser. Det är viktigt att ha en diversifierad portfölj och att följa med i utvecklingen på marknaden för att göra välgrundade investeringsbeslut.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version