OS 2024 i Paris: Unikt ögonblick fångat på Tahiti under OS-surfingstävlingar

OS 2024 kan vara i Paris, men det mest minnesvärda ögonblicket från sommarspelen hittills inträffade på ön Tahiti i Franska Polynesien. Under surfingtävlingarna utanför Teahupo’o, tog den ikoniska bilden på brasilianaren Gabriel Medina när han firade efter att ha surfat en OS-våg.

Bilden visar den trefaldige världsmästaren som synes sväva stillastående i luften, med armen utsträckt och ett finger pekandes mot himlen. Brevid honom ser det ut som att hans surfbräda kopierar posen. Hans nästan perfekta prestation på vågen resulterade i ett nästan perfekt poäng på 9,9, vilket är ett nytt olympiskt rekord.

Fotografen bakom detta unika ögonblick är AFP-fotografen Jerome Brouillet, som lyckades fånga ögonblicket när Medina plötsligt dök upp bakom vågen. Trots bilden redan har fått stor spridning, är fotografen själv inte säker på hur länge den kommer att hålla sig i människors medvetanden.

Uppmärksamheten kring bilden kan dock bidra till att öka intresset för denna unga OS-sport, som gjorde sin debut i Tokyo för tre år sedan. En unik bild som kan för alltid förändra synen på OS-surfing och sätta fokus på dess skönhet och spänning.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version