ReMarkable ökar försäljningen med 27 procent och ökar intäkterna till 3,7 miljarder norska kronor

Det var ett bra år med god tillväxt och stark lönsamhet enligt finansdirektören i ReMarkable, Mikkel Ektvedt. Företaget har expanderat inom tredjepartsretail och har ökat sin närvaro i Europa och USA. Samarbetet med Best Buy och Amazon har varit en stor framgång för företaget, som tidigare huvudsakligen sålde sina produkter via sin egen webbplats.

Under 2023 sålde företaget över 2 miljoner enheter och intäkterna uppgick till 338 miljoner dollar, vilket motsvarar cirka 3,7 miljarder kronor. Försäljningen ökade med 27 procent jämfört med 2022.

Efter att ha uppnått enhörningsstatus 2022 fortsätter ReMarkable att investera i produktutveckling och expandera inom tredjepartsretail. Företaget har också lanserat en beta-version av en business-to-business-lösning för sin abonnemangstjänst.

Företaget har nyligen gått in på den offentliga obligationsmarknaden och genomfört en obligationsutgivelse på en halv miljard kronor med en ränta på 12 procent. Detta kommer att noteras på Oslo Börs senare under 2024.

Teknologiföretaget rapporterade en vinst på 21,25 miljoner dollar före skatt, motsvarande 309 miljoner kronor. Driftsresultatet ökade till 28 miljoner dollar från en förlust på 3,1 miljoner dollar 2022.

ReMarkable har sett en stor kundexpansion sedan starten och har fått uppmärksamhet från branschledare som Mark Zuckerberg.

Magnus Wanberg grundade ReMarkable 2014 och har sedan dess byggt upp ett starkt varumärke. Philip Steven Hess, tidigare vd för Bose, har tagit över som vd för företaget.

Analys:
ReMarkable har haft ett framgångsrikt år med ökad försäljning och intäkter. Genom expansion inom tredjepartsretail och investeringar i produktutveckling ser företaget ljust på framtiden. Genom att gå in på den offentliga obligationsmarknaden har ReMarkable säkrat finansiering för framtida tillväxt. Med en stark ledning och en ökande kundbas kan ReMarkable fortsätta att vara en ledande aktör inom teknologibranschen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version