“Japanska exportörer kämpar efter att valutan har stärkts – Hur påverkar det Asiens marknader och din investeringsportfölj?

Börsen i Asien såg en bred uppgång i början av handelsdagen på torsdagen, men stämningen har svängt något under dagen. Detta kom efter att den amerikanska centralbanken (Fed) och centralbankchef Jerome Powell sa att en räntesänkning kan vara aktuell i september. Samtidigt höll Fed styringsräntan oförändrad denna gång.

I Japan höjde centralbanken överraskande styringsräntan till 0,25 procent under onsdagen. Efter beslutet har det varit nedgång på börsmarknaden i Japan, med exporttunga företag och fastighetssektorn som tyngdpunkter, enligt CNBC.

Efter ränteökningen har yen stärkts, vilket påverkar konkurrenskraften för exportörer. Yenen har försvagats betydligt de senaste åren, samtidigt som centralbanken har hållit fast vid negativa räntor sedan finanskrisen.

Det är viktigt att notera hur olika börser i Asien och Stilla havsregionen presterar just nu:
– Hang Seng i Hongkong är ned med 0,19 procent
– Nikkei 225-indexet på Tokyo-börsen faller med 2,56 procent
– Kospi i Seoul är upp med 0,78 procent
– Shanghai Composite faller med 0,22 procent
– ASX 200 i Sydney stiger med 0,52 procent
– FTSE Straits Times i Singapore är ned med 0,83 procent

Analys:
Den ökade styringsräntan i Japan och den starkare yenens påverkan på exportörer har skapat oro på de asiatiska marknaderna. Detta kan leda till volatilitet och nedgångar på börsen, vilket kan påverka din portfölj om den innehåller asiatiska aktier eller fonder. Det är viktigt att följa utvecklingen och vara beredd på eventuella förändringar i investeringsstrategin för att minimera riskerna och maximera avkastningen.”

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version