– Oslo överträffar förväntningarna i juli, medan Bergen inte har mycket att klaga på, enligt meteorologen.

Juli 2024 är nu historia, och Meteorologisk institutt har just analyserat nedbörd och temperaturdata för månaden. Trots att månaden upplevdes som ovanligt regnig och kall i Bergen, visar statistiken att staden ligger nära genomsnittet när det gäller både regn och temperatur.

På målestället i Florida registrerades 151,8 mm regn, vilket motsvarar 96% av genomsnittet för juli. Temperaturen i Bergen låg 0,1 grader över det normala, med 15,7 grader. I Oslo däremot, var regnfallet betydligt högre än genomsnittet, med 140,6 mm regn och en temperatur på 16,9 grader, 0,8 grader under genomsnittet.

För invånarna på Østlandet har regnet varit ännu mer ihållande, med Nordmarka som har upplevt dubbelt så mycket regn som normalt för juli. I Oslo regnade det hela 18 dagar, jämfört med endast 14 dagar i Bergen.

Trots att Bergen kan vänta sig soliga dagar med temperaturer över 20 grader under torsdag och fredag denna vecka, kommer helgen att präglas av temperaturfall och regn varje dag.

Analyserat och nedbrytet: Trots att Bergen hade nära normala nederbörd- och temperaturnivåer i juli, gick Oslo över genomsnittet i regnfall. Invånarna på Østlandet har upplevt ännu mer regn än väntat, vilket kan påverka deras klädselval och aktiviteter. För Bergen väntas soliga dagar under veckan, men helgen kommer att bli regnig och sval. Det är viktigt att vara medveten om väderprognoser för att planera aktiviteter och klädsel.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version