Softbank-backade på Tokyo-börsen med Masayoshi Son som lider stora förluster på de senaste dagarnas nedgångar i Asien.

Masayoshi Son, grundare och ägare av det japanska teknik- och investeringsföretaget Softbank, har drabbats av ett värdefall på 2,5 miljarder dollar de senaste två dagarna, vilket motsvarar över 27 miljarder norska kronor.

Den japanska centralbanken meddelade på onsdagen att styrräntan skulle höjas till 0,25 procent från intervallet 0 till 0,1 procent. Beskedet kom som en överraskning på marknaden och flera japanska företag har fallit på börsen sedan dess. På fredag morgon sjönk Tokyobörsen med över 4 procent, den största nedgången sedan 2020.

Ett av företagen som påverkar börsen och Softbank-aktien negativt är databolaget Arm, som ägs av Softbank. Företaget, som designar databrikker för bland annat smartphones, föll med 13 procent på fredag morgon och har sjunkit med över 25 procent de senaste månaderna.

Analyserat: Softbank och Masayoshi Son lider av förluster på grund av nedgångar på Tokyo-börsen och den oväntade höjningen av styrräntan av den japanska centralbanken. Företag som Arm, ägt av Softbank, har också påverkats negativt. Detta kan indikera en osäkerhet på marknaden och investerare bör vara medvetna om potentiella risker i sina portföljer.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version