Nordmän driver upp hotellstatistiken i juni – En analys av den senaste statistiken från SSB

Enligt färsk statistik från SSB registrerades 2,8 miljoner hotellövernattningar i Norge i juni, en ökning med 4,6 procent jämfört med samma tid förra året. En kombination av en svag krona, reseglada norrmän och utlänningar har gett hotellbranschen en bra start på sommaren, enligt rådgivaren Boyd Oyier på SSB.

Den svaga kronan gör det dyrare för norrmän att resa utomlands, samtidigt som det blir billigare för utländska turister att semestra i Norge. Det var främst norrmän som ökade antalet hotellbesök, med nästan 2 miljoner övernattningar i juni, en ökning med 6,4 procent från juni 2023. Utländska hotellovernattningar ökade med 0,7 procent, till 838 000.

I analysen kan vi se att den svaga kronan har påverkat norrmännens semesterbeteende, vilket i sin tur har gett en positiv effekt på hotellnäringen i Norge. För investerare kan detta betyda att hotellaktier eller andra relaterade investeringar kan vara värda att titta närmare på för att dra nytta av den ökande efterfrågan under sommaren. Det är viktigt att hålla koll på valutakurser och trender inom turismsektorn för att fatta informerade investeringsbeslut.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version