I veckan höll Limhamns sjöscoutkår sin sista omgång seglarskola för sommaren. Kursen, som riktade sig till barn mellan 7 och 15 år, var gratis för alla deltagare. En av deltagarna, 8-åriga Alma St-Laurent, valde att gå kursen trots att hon redan kan segla, för att få möjligheten att segla med nya vänner. Hon uppskattar mångfalden i åldrarna hos de andra barnen.

Enligt ledaren Amandine Ducrocq-Myle är syftet med kursen inte bara att lära barnen att segla, utan också att främja gemenskap och nya vänskapsband. Genom att delta i seglarskolan får barnen en möjlighet att lära sig teamwork, ansvarstagande och självförtroende.

Analys:
Limhamns sjöscoutkårs seglarskola erbjuder en unik möjlighet för barn att lära sig segla samtidigt som de utvecklar viktiga sociala färdigheter. Genom att delta i sådana aktiviteter kan barnen inte bara ha roligt utan också få ovärderliga erfarenheter som kan gynna dem i framtiden. Att investera tid och resurser i sådana program kan vara en klok ekonomisk beslut för föräldrar, eftersom det kan bidra till en positiv utveckling hos barnen både personligen och socialt.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version