Varför återkommer alltid högerextremismen?

Historikern och författaren Terje Emberland har grävt djupt i den norska fascismen under mellankrigstiden, och han kallades som expertvittne i fallet mot 22 juli-terroristen.

I podcasten “Stopp världen” pratar han med samhällsredaktören Torbjørn Røe Isaksen om högerextremismens historia och nutid – och om gränsdragningen mellan konservativ samhällskritik och farlig fascism.

“Stopp världen” är en podcast från E24 och Podme. I “Stopp världen” träffar samhällsredaktören Torbjørn Røe Isaksen en gäst varje vecka för att diskutera ett ämne – över ett gott glas dryck. Samtalen handlar om de stora frågorna och de långa linjerna, om hur vårt samhälle har utvecklats och hur vi ska navigera framåt.

Analys:
I denna artikel diskuteras högerextremismens återkomst och dess historiska och nutida kontext. Terje Emberland ger insikter om fascismens roll i Norges historia och dess koppling till dagens samhälle. Podcasten “Stopp världen” ger en plattform för dessa diskussioner och reflektioner, vilket kan hjälpa lyssnare att förstå och navigera i den komplexa världen av politisk extremism och samhällsutveckling. Det är viktigt att vara medveten om och engagera sig i sådana diskussioner för att främja en sund och säker samhällsutveckling.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version