Sveriges imponerande framgångar i OS i Paris – här är medaljhoppet du inte får missa

Den 3 juli avslöjade Peter Reinebo, truppchef på Sveriges olympiska kommitté (SOK), att Sverige siktar på tio OS-medaljer i Paris. Redan har landet säkrat sex medaljer, inklusive ett guld i simning och ett silver i segling. Truls Möregårdh har också säkrat Sveriges sjätte medalj i bordtennis. Men frågan är om det blir guld eller silver för Möregårdh när han möter Fan Zhendong från Kina i finalen.

Andra svenska medaljhopp inkluderar Ludvig Åberg i golf, Patrik Kittel i dressyr, Sarah Sjöström i simning, Armand Duplantis i friidrott (stavhopp), Henrik von Eckermann i ridsport (hoppning), Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson i segling, Daniel Ståhl i friidrott (diskus), Jonna Malmgren i brottning, Emilia Nilsson Garip i simhopp, Linn Grant och Maja Stark i golf, samt handbollslandslagen för både damer och herrar.

Det finns också ytterligare svenska medaljhopp att hålla ett öga på, inklusive Vanessa Kamga i friidrott (diskus), Thobias Montler i friidrott (längdhopp), Andreas Almgren i friidrott (5 000 meter), Hampus Winberg i skateboard (park), samt Linnea Stensils och Moa Wikberg i kanot (sprint).

Med tanke på Sveriges tidigare framgångar i sommar-OS, med totalt 9 medaljer i Tokyo 2021, är förväntningarna höga för att Sverige kommer att fortsätta leverera imponerande resultat i årets OS. Det återstår att se hur många medaljer Sverige kommer att ta med sig hem från Paris, men en sak är säker – det svenska laget är på väg mot en historisk framgångsrik OS-turnering.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version