Protester i Bangladesh: 300 döda och internet blockerat

Protesterna i Bangladesh har eskalerat sedan mitten av juli, med över 300 döda och hundratals skadade i sammandrabbningar mellan polis och demonstranter. Utegångsförbud har införts, järnvägstrafiken stoppats och klädindustrin stängts ned. Internetblockeringar har också skett, vilket har begränsat tillgången till sociala medieplattformar som Facebook och Whatsapp.

Bakgrunden till protesterna är en kontroversiell lag om kvotering som gynnar familjemedlemmar till krigsveteraner och anses favorisera grupper allierade med premiärministern. Demonstranterna kämpar även mot korruption och bristande demokrati i landet.

FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter uppmanar till ett slut på våldet och betonar vikten av återhållsamhet från regeringens sida. Dialog och frigivning av godtyckligt frihetsberövade personer krävs för att lösa konflikten.

Denna situation kan påverka investeringar och ekonomin i Bangladesh negativt, vilket kan ha konsekvenser för internationella marknader och investerare. Det är viktigt att följa utvecklingen noggrant och vara medveten om potentiella risker för finansiella placeringar i området.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version