Niger bryter diplomatiska kontakter med Ukraina och anklagar för stöd till terroristgrupper

Niger har med omedelbar verkan brutit alla diplomatiska kontakter med Ukraina och anklagar Kiev för att stödja ”terroristgrupper”. I ett tv-sänt tal meddelade regeringens talesperson Amadou Abdramane att man kommer att be FN:s säkerhetsråd att diskutera Ukrainas ”aggression”.

Beslutet kommer bara några dagar efter att även Mali avbrutit sina diplomatiska förbindelser med Ukraina, efter att den maliska armén i slutet av juli led stora förluster mot separatiststyrkor. Mali hävdar att Kiev kan ha varit indirekt inblandat i händelsen.

Både Niger och Mali styrs för närvarande av militärjuntor.

Analys:
När två afrikanska länder bryter diplomatiska kontakter med Ukraina och anklagar dem för att stödja terroristgrupper, kan detta ha en stor inverkan på den geopolitiska situationen i regionen. Det kan även påverka Ukrainas internationella relationer och ekonomi. Investeringar och affärsmöjligheter i Ukraina kan påverkas av dessa beslut, vilket kan vara viktigt för investerare och företag som är verksamma i regionen. Det är viktigt att följa utvecklingen och förstå konsekvenserna av sådana diplomatiska kriser för att kunna fatta informerade beslut.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version