Amerikanske Cole Hocker tar gull på 1500 meter i OL – Jakob Ingebrigtsen nummer fire

Amerikanske Cole Hocker sjokkerade alla på Stade de France när han tog guld på 1500 meter på tisdagskvällen. Hocker satte en ny olympisk rekord med tiden 3.27,65 och vann före Josh Kerr och landsmannen Yared Nuguse.

Ingebrigtsen ledde loppet nästan hela vägen men hamnade utanför pallen på fjärde plats efter att ha startat i en rasande fart. Han blev översprungen på upploppet och kom in på 3.28,24.

Analyserat och brutit ner för att förstå: Amerikanen Cole Hocker överraskade världen genom att ta guld på 1500 meter i OS. När han satte en ny olympisk rekordtid på 3.27,65 och slog ut konkurrenterna som bland annat inkluderade Jakob Ingebrigtsen, som kom på fjärde plats. Hocker visade sin styrka och snabbhet i detta historiska lopp, vilket visar på den höga nivån av atletisk prestation som krävs för att lyckas på internationell nivå. Det här loppet visar på den ständiga utvecklingen av atletik och hur spännande det kan vara att följa idrottsvärldens stjärnor när de tävlar mot varandra.