BNP Paribas Easy S&P 500 ESG UCITS ETF Hedged EUR Capitalisation (ETF) – En djupgående analys av denna fond

BNP Paribas Easy S&P 500 ESG UCITS ETF Hedged EUR Capitalisation (ETF), med ISIN IE000Q6C8036, följer noggrant S&P 500 ESG (EUR Hedged)-index. Detta index består av de största amerikanska företagen som valts enligt ESG-kriterier. Fondens sektorallokering speglar sektorallokeringen för S&P 500, och den är valutasäkrad till euro (EUR).

Denna börsnoterade fond har en TER (total cost ratio) på 0,12 % p.a. och replikerar resultatet av det underliggande indexet genom full replikering, vilket innebär att den köper alla indexbeståndsdelar. Utdelningarna i fonden ackumuleras och återinvesteras.

BNP Paribas Easy S&P 500 ESG UCITS ETF Hedged EUR Capitalization är en mindre fond med tillgångar på 22 miljoner euro under förvaltning. Den lanserades den 9 januari 2024 och har sitt säte i Irland.

Investeringsstrategin för denna fond är att replikera resultatet för S&P 500® (Net Total Return)-indexet, med återinvesterade nettoutdelningar. Den strävar efter att upprätthålla ett tracking error på under 1 % i förhållande till indexet och använder antingen syntetisk replikering eller direkt replikering av indexet.

Det är viktigt att notera att denna fond rekommenderas för en investeringshorisont på fem år och klassificeras som internationella aktier UCITS. Den använder ackumuleringsmetoden för utdelningar och beräknar substansvärdet dagligen.

ESAA ETF är en fond som investerar i ESG-aktier från S&P500 och kan handlas på flera olika börser, inklusive Deutsche Boerse Xetra och Euronext Paris. Det är en enkel och tillgänglig möjlighet för investerare att diversifiera sin portfölj och dra nytta av tillväxten hos ESG-företag.

Sammanfattningsvis är BNP Paribas Easy S&P 500 ESG UCITS ETF Hedged EUR Capitalisation en spännande investeringsmöjlighet för de som vill exponera sig mot amerikanska ESG-företag med eurovalutasäkring. Med en noggrann investeringsstrategi och låga förvaltningskostnader kan denna fond vara ett värdefullt tillskott till en diversifierad portfölj.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version