Way out west: Vegetarisk matpolitik som en del av festivalupplevelsen

Filip Hiltmann, pressansvarig på festivalarrangören Luger, förklarar att Way out west har haft en princip om enbart vegetariska alternativ på festivalområdet sedan 2012. Denna regel gäller både artister och personal, och det finns inga undantag.

Det har varit en del av festivalen i många år att endast servera vegetarisk mat från alla matstånd på området. Personalen har kännedom om reglerna och eventuella specialkostbehov måste meddelas i förväg.

Det har varit en del diskussion kring den strikta vegetariska kosten på festivalen, men enligt Hiltmann är det inte så kontroversiellt som vissa sociala medier framställer det. Reglerna är tydliga och festivalen har cementerat sin plats som en omtyckt musikfestival i Sverige, med ett ökande antal besökare och intresse från både publik och sponsorer.

Med fler sålda biljetter i år kan det till och med bli ett publikrekord för Way out west, vilket visar på festivalens popularitet och framgång.

Analyserat på detta sätt, är det tydligt att den vegetariska matpolitiken på Way out west är en del av festivalens identitet och fortsatta framgång. Det visar också på en ökad medvetenhet kring hållbarhet och hälsosam matkonsumtion i festivalbranschen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version