Tre svenska medborgare häktade i Danmark för misstänkta skjutningar – skärpt gränskontroll införs

Tre svenska medborgare sitter häktade i Danmark för inblandning i olika skjutningar. Två tonåringar misstänks för skjutningar i Köpenhamn, medan en annan tonåring misstänks för en skjutning i Kolding. Två personer i 25-årsåldern är också misstänkta för att ha kastat in en handgranat i en kiosk i Köpenhamn. Danska polisen har skärpt kontrollen mot den svenska gränsen efter en ökning av brottslighet mellan länderna.

Sveriges justitieminister Gunnar Strömmer anser att den skärpta kontrollen är ett viktigt steg för att hantera situationen. Kriminella grupper i Danmark rekryterar nu utförare från Sverige, vilket har lett till ett ökat samarbete mellan de två länderna för att stoppa denna utveckling. Enligt dansk polis värvas svenska ungdomar via sociala medier för att begå brott i Danmark mot betalning.

Den senaste skjutningen i Köpenhamn resulterade i en man i 40-årsåldern dödades och en kvinna skadades. Mannen hade kopplingar till det danska kriminella nätverket Loyal to Familia, medan kvinnan tros ha träffats av misstag. Dansk polis har infört visitationszoner i vissa delar av Köpenhamn efter skottlossningen, vilket tillåter polisen att visitera personer utan misstanke om brott. Ingen person hade gripits i samband med skottlossningen.

Sammanfattningsvis, den ökande brottsligheten mellan Sverige och Danmark har lett till skärpta gränskontroller och ett ökat samarbete mellan länderna för att bekämpa den organiserade kriminaliteten. Det är viktigt att vara medveten om situationen och stödja åtgärder som syftar till att förhindra brottslighet och öka säkerheten för medborgarna.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version