Sex and the City – En djupdykning i seriens mest minnesvärda platser

Sex and the City är en av HBO:s mest framgångsrika TV-serier genom tiderna och fortsätter att vara relevant även 26 år efter den första episoden sändes. Serien och dess huvudkaraktär Carrie Bradshaw fortsätter att resonera med kvinnor över hela världen.

Den romantiska dramaserien löpte i sex säsonger och följer tidningskolumnisten Carrie och hennes tre bästa vänner – Samantha Jones, Charlotte York och Miranda Hobbes – när de navigerar genom sina hektiska liv, relationer och framgångsrika karriärer.

Förutom att belysa dejting ur en kvinnas perspektiv, är serien också en kärlekshälsning till New York City – där skådespelarna filmade många minnesvärda scener på gatorna i Manhattan.

Sex and the City Hotspots Tour fortsätter att blomstra, och fans hoppar på bussen för att återbesöka platser runt om i Big Apple och minnas några av de mest ikoniska scenerna – inklusive den exakta gatan där Carrie blev rånad på sina Manolo Blahnik-skor och Fendi Baguette i säsong tre.

Förutom de 94 avsnitten av serien hyllar On Location Tours också den första Sex and the City-filmen, som släpptes 2008 och tjänade över 415 miljoner dollar på biografer över hela världen.

Att vara en hängiven fan av Sex and the City i nästan 20 år, var det en perfekt möjlighet för mig att uppleva Hotspots Tour – det var verkligen det perfekta sättet att fira ett helt år av att bo – och arbeta som journalist – i staden som aldrig sover.

Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har sett serien, och jag tror det är rätt att säga att min outtömliga kunskap om SATC chockade till och med vår guide, samt mina medfans.

Vi träffade New York-baserade skådespelerskan Amanda Levy vid Pulitzerfontänen – som ligger framför Plaza Hotel på Fifth Avenue i Manhattan – och som medverkar i säsong två-finalen, Ex and the City, när Carrie har en kort konversation med sin tidigare pojkvän Mr. Big på dagen för hans förlovning.

Tyvärr fick vi inte gå in på hotellet för en snabb titt eftersom det var dags att sätta oss på turistbussen. Amanda tvekade inte att dela med sig av alla fakta och siffror som bara en sann SATC-fan skulle uppskatta och förberedde oss för de olika filmplatserna att se upp för när vi åkte downtown på Fifth Avenue.

Några av de första platserna som pekades ut inkluderade det exklusiva varuhuset Bergdorf Goodman, som användes för flera shopping-scener i serien samt den andra Sex and the City-filmen som släpptes 2010.

En annan plats var glasskiosken där Miranda berättar för sin ex-pojkvän Steve Brady att hon är gravid med deras barn i säsong fyra, medan en mer minnesvärd plats var New York Public Library – där Mr. Big sviker en hjärtekrossad Carrie på deras bröllopsdag i den första SATC-filmen.

Tittare kommer ihåg att Carrie ber sina vänner, ‘få mig härifrån!’ och när de åker iväg i limousinen innan Mr. Big syns ångra sig och beordrar sin chaufför att ‘vända om’, trots att de befinner sig på en enkelriktad gata.

Vår första riktiga stopp på Sex and the City-turnén var en annan oförglömlig plats från den första filmen – en asiatisk restaurang kallad Buddakan, som ligger på 75 9th Avenue.

Den lyxiga restaurangen är där skådespelarna och filmteamet filmade Carries och Bigs middag före bröllopet, vilket ägde rum kvällen innan han sviker henne och även kvällen då Miranda berättade för honom att han var ‘galen’ som gifte sig.

När vi hade tittat på det stora matbordet i restaurangens källare och minns Mirandas stora misstag, hoppade vi tillbaka på bussen när vi körde genom Meatpacking District.

Detta är det trendiga Manhattan-området dit Samantha flyttade i säsong tre där hon bodde i en lyxig loftlägenhet och hamnade i konflikt med sina transsexuella grannar sent på natten.

Det finns flera restauranger i området, och i närheten i Chelsea, som användes för inspelningen, inklusive den roliga första dejten Carrie går på med en man vid namn Willie Applegate som blir ganska arg när en duva landar på hans huvud och får honom – och bordet – att välta.

Ta en resa med mig ner längs minnesvägen och läs vidare för fler saftiga bakom kulisserna-sekretessaker jag lärde mig under Sex and the City-turnén.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version