Måndag skakar New York-börsen efter förra veckans turbulens. Denna vecka riktas ögonen mot ett antal nyckeltal.

Wall Street öppnade med uppgång på måndag, men kort tid senare vände pilarna nedåt, och sedan dess har nyckelindexen vacklat något.

Så här ser det ut runt klockan 17.15:
– Tek-indexet Nasdaq stiger med 0,75 procent.
– Den breda S&P 500-indexen är upp med 0,39 procent.
– Dow Jones faller med 0,12 procent.

Fredag avslutade Wall Street en turbulent vecka med bred uppgång.

Förra måndagen var det stor oro på världens börser. Nedgången kom efter svaga arbetsmarknadstal från USA, vilket skapade fruktan för att ekonomin är på väg in i en recession. Förra måndagen föll S&P 500-indexet med 2,99 procent, vilket var den största nedgången på en dag för indexet sedan september 2022, enligt Bloomberg.

Analytikern Lori Calvasina från RBC Capital Markets skriver i en rapport att de är optimistiska över att en tillfällig botten nåddes den 5 augusti. Samtidigt utesluter hon inte att marknadsoron kan fortsätta, särskilt om viktiga nyckeltal fortsätter att misslyckas.

Sonja Marten, ledare för valuta och penningpolitik på DZ Bank, säger att marknaden brukar vara mycket volatil i augusti på grund av den lägre likviditeten. Hon nämner att de kraftiga svängningarna på marknaden beror på att centralbanken agerar mycket datadrivet nuförtiden.

Onsdag kommer färska inflationsdata (KPI) från USA. Marknaden håller också ett öga på producentprisindexet som publiceras på tisdag och färska detaljhandelsdata på torsdag.

Sammanfattningsvis är det viktigt att följa med på nyckeltal och marknadsrörelser för att kunna fatta välgrundade beslut kring sina investeringar och ekonomi. Att vara medveten om det globala ekonomiska läget och hur det påverkar finansmarknaderna är avgörande för att förbättra sina ekonomiska förutsättningar och undvika eventuella ekonomiska risker.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version