Prisökningen i USA kom under analytikernas förväntningar i juli

Bild: Peter Morgan / AP / NTB

Publicerad: Mindre än 3 timmar sedan
Uppdaterad: Mindre än 20 minuter sedan

Del på Facebook

Saken uppdateras under handelsdagen …

Det var en bred uppgång strax efter öppningen på den amerikanska aktiemarknaden, men sedan dess har de tre huvudindexen svajat.

Så här ser det ut runt klockan 17:40:
– Teknologiindexet Nasdaq stiger med 0,12 procent.
– Den breda S&P 500 stiger med 0,36 procent.
– Dow Jones stiger med 0,5 procent.

Tisdagen blev den fjärde raka handelsdagen med uppgång för både S&P 500 och Nasdaq, efter stor oro på världens börser förra måndagen.

Förväntningarna var att KPI-inflationen skulle förbli oförändrad på 3,0 procent, enligt en genomgång gjord av Bloomberg. Kärninflationen låg, som analytikerna förväntade sig, på 3,2 procent i juli.

Efter dagens KPI-siffror visade marknaden 43,5 procents chans för dubbel räntesänkning och 56,5 procents chans för enkel räntesänkning, enligt CME Groups FedWatch-verktyg.

Analysering:

Prisutvecklingen i USA var lägre än förväntat i juli, vilket kan påverka marknaden och räntorna. Det finns en ökad sannolikhet för att Federal Reserve kommer att sänka räntorna i september, vilket kan ha konsekvenser för investerare och konsumenter i form av lägre räntor på lån och sparande. Det är viktigt att följa utvecklingen på marknaden och vara medveten om potentiella förändringar i ekonomin.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version