Den arkitektoniska skönheten i Bjart Mohr-villan såldes nyligen för 44 miljoner kronor, vilket är fem miljoner över prisantydningen. Detta 2,5 tunnland stora hem på Slemdal i Oslo har fått mycket uppmärksamhet och hyllas som en av Norges finaste. Köparna, arkitekt Kristin Mustad Bevreng och hennes man arkitekt Henrik Ødegaard, har redan planer på att uppdatera och förbättra den över 300 kvadratmeter stora fastigheten.

Med en prisantydning på 39 miljoner kronor blev villan i Heyerdahlsvei marknadsförd som “sällsynt vacker” och betonade arkitektens namn. Trots behovet av uppgraderingar har många intressenter, inklusive arkitekter och arkitekturstudenter, visat stort intresse för denna unika fastighet.

Arkitekturhistorikern Ulf Grønvold har hyllat villan som en av periodens finaste i Norge och beskriver den som enkelt och välgenomtänkt med en avslappnad elegance. Eiendomsmegler Nils Nordvik menar att villan bara behöver ytskiktsbehandling och att det är viktigt att bevara huset och egendomen som den är.

Samtidigt har köparen, Kristin Mustad Bevreng, tidigare förvärvat en generationsbostad i Holmenkollen, ritad av den välrenommerade arkitekten Sverre Fehn, för 55 miljoner kronor. Med en anslagen formue på över 4,5 miljarder kronor, har Mustad Bevreng och hennes syskon en tredjedel av Mustad Eiendom.

Denna historiska och arkitektoniska pärla erbjuder en unik möjlighet att äga en del av Norges arkitekturhistoria och en fastighet med stor potential. Att investera i fastigheter med en sådan unik charm och potential kan vara en lönsam affär och en stolt ägodel för framtiden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version