Handelsbankens nya makroekonom, Karine Alsvik, tar över boligmarked och renteprognoser. Alsvik, en av Handelsbankens unga talanger, har imponerat med sina starka akademiska resultat och blir nu en del av bankens makroteam. Hon ser fram emot att analysera och förmedla information om boligmarkedet och pengepolitikken på ett förståeligt sätt.

Alsvik har en bakgrund inom matematisk finans och finans från Handelshøyskolen BI. Hon ersätter Sara Midtgaard och blir en del av ett team som inkluderar sjeføkonom Marius Gonsholt Hov och rente- och valutastrateg Nils Kristian Knudsen. Hov är nöjd med att ha Alsvik i teamet och förutspår att hennes expertis kommer att vara till stor nytta för bankens kunder och allmänheten.

Som makroekonom kommer Alsvik att vara synlig i media och förklara ekonomisk utveckling, med fokus på boligmarkedet. Hon är inte rädd för att ta fel och ser fram emot att ta sig an nya utmaningar. Utöver sitt arbete älskar hon att vara aktiv, träna, sy och umgås med familj och vänner.

Analys: Karine Alsvik tar över som makroekonom på Handelsbanken och kommer att fokusera på boligmarked och pengepolitikk. Hennes starka akademiska bakgrund och erfarenhet gör henne till en värdefull tillgång för banken och förväntas ha en positiv inverkan på kunder och allmänheten. Alsvik är redo att ta sig an nya utmaningar och är inte rädd för att synas och uttrycka sina åsikter. Hennes passion för träning, sy och umgänge med nära och kära visar på en balanserad livsstil som kan inspirera andra att följa hennes exempel.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version