Premier League lanserar nytt X-konto för att förklara domslut: PLMatchCentre

Premier League har nyligen meddelat att de har lanserat det nya X-kontot PLMatchCentre. Syftet med detta konto är att snabbt kunna förklara besluten från domarna under matcherna. Kontot kommer att erbjuda förklaringar och uppdateringar om operativa och domslutsrelaterade ärenden för att öka förståelsen för besluten som tas.

Förutom att förklara domslut kommer kontot också att fokusera på teknikens roll i beslutsprocessen. Premier League har klargjort att direktsändning av VAR-ljud inte är tillåtet, men att kontot kommer att förmedla informationen nästan i realtid under matchernas gång.

PLMatchCentre kommer att drivas från ligans operativa centrum i Stockley Park, vilket är en central del i genomförandet av Premier League-matcherna. Detta centrum har direktuppkoppling till arenorna, VAR-hubben och sändande bolag världen över för att säkerställa en smidig och effektiv hantering av informationen.

Genom detta nya X-konto hoppas Premier League att öka transparensen kring domsluten och teknikens roll i fotbollen, vilket kommer att gynna både spelare, tränare och supportrar. Det är en spännande utveckling som kommer att förbättra upplevelsen av Premier League och öka förståelsen för besluten som tas under matcherna.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version