Den breda S&P 500-indexen ligger an till att avsluta årets starkaste vecka.

Efter att ha öppnat med alla tre nyckelindexen i negativt territorium har samtliga vänt uppåt några timmar in i veckans sista handelsdag. Så här ser det ut runt klockan 20.10:

– Teknologiindexet Nasdaq är upp 0,18 procent
– Den breda S&P 500 stiger 0,16 procent
– Dow Jones är upp 0,24 procent

Starka makrotal som kom in före börsöppningen på torsdag säkrade en stark dag på Wall Street. Efter börsoron förra måndagen har både S&P 500 och Nasdaq haft uppgång i sex raka handelsdagar.

S&P 500-indexet är på väg mot sin bästa vecka sedan november 2023, enligt CNBC.

Veckan har präglats av förnyad optimism, efter att det tidigare fanns stor oro för att den amerikanska ekonomin var på väg in i en recession.

Analysera och bryt ner:

Denna artikel handlar om den positiva utvecklingen på den amerikanska aktiemarknaden under veckan. Trots en inledande nedgång har marknaden vänt uppåt under veckans sista handelsdag. Starka makrotal och förnyad optimism har gett investerarna hopp om en mjuk landing för den amerikanska ekonomin. Med signaler om ett eventuellt räntesänk från den amerikanska centralbanken och en förväntad tal från Fed-chefen Jerome Powell nästa vecka, är marknaden i väntan på ytterligare vägledning om den ekonomiska utvecklingen framöver. Detta kan påverka investerare och deras finansiella beslut, och det är viktigt att vara medveten om de senaste trenderna och händelserna på den globala finansmarknaden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version