En expert i investeringar avslöjar hur en man lurade till sig en halv miljon kronor genom att sälja iPhone och festivalpass online

En man i 40-årsåldern från Vestland bedrog till sig en halv miljon kronor genom att annonsera iPhone och festivalpass till försäljning på nätet. Efter en omfattande förhör igår har den misstänkte erkänt skuld efter den misstanke som har väckts, säger mannens försvarare, advokat Ivar Blikra, till NRK.

Mannen annonserade försäljning på både Finn och Facebook och gjorde avtal med 175 personer. De fick dock aldrig vad de betalade för. Polisen har utrett fallet sedan juni förra året, och i september var han internationellt efterlyst. Förra månaden greps han i Spanien, där han befann sig på ön Fuerteventura.

Mannen samtyckte till fyra veckors häkte. Polisen är glada över att mannen samarbetar.

Det är mycket positivt att en person lägger korten på bordet och bidrar till att klargöra fallet. Det hjälper oss i det fortsatta arbetet med fallet, säger kriminalöverintendent Stine Mari Vårdal.

Analys: En man från Vestland har lurat till sig en stor summa pengar genom att bedra människor online. Detta visar vikten av att vara försiktig när man handlar på nätet och att vara medveten om potentiella bedrägerier. Det är viktigt att göra noggranna undersökningar innan man gör några köp online för att undvika att bli lurad på pengar. Detta kan påverka människors liv och ekonomi negativt, så det är viktigt att vara medveten och försiktig när man handlar online.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version