Heimstaden Bostad fortsätter att dra nytta av vinster från bostadsförsäljningar

Egendomsinvesteraren Ivar Tollefsen är genom Heimstaden AB, största aktieägare i bostadsgiganten Heimstaden Bostad, och sitter i företagets styrelse. Foto: Anders Sallstrom / Fredensborg

Publicerad: mindre än 2 timmar sedan Uppdaterad just nu

Den Ivar Tollefsen-styrda bostadsgiganten Heimstaden Bostad har sålt bostäder för cirka fyra miljarder kronor sedan företaget annonserade storsälj av fastigheter förra hösten.

Det bekräftas av med-koncernchef Christian Fladeland på Heimstaden Bostad i ett meddelande i samband med företagets kvartalsrapport på fredag.

– Vi ser en svag ökning i fastighetsvärdena och fortsätter den starka utvecklingen i vår privatiseringsplan, där vi har nått en försäljning på cirka 4 miljarder svenska kronor sedan starten av programmet 2023, säger Fladeland.

– Fortfarande optimistiska

Heimstaden Bostad har tidigare meddelat att de planerar att sälja bostäder till privatpersoner för cirka 20 miljarder svenska kronor fram till slutet av 2025.

Bostäder för över 2,8 miljarder svenska kronor såldes under första halvåret.

I andra kvartalet såldes 363 enheter med en genomsnittlig premie på 29 procent över bokförda värden, enligt kvartalsrapporten.

I första kvartalet i år sålde företaget bostäder för 1,1 miljarder svenska kronor med en genomsnittlig premie på 31,5 procent över bokförda värden.

– Vi är fortfarande försiktigt optimistiska inför resten av 2024, med förväntade räntesänkningar som förväntas ta ytterligare fart under det kommande kvartalet och en förbättring av fastighetsmarknaden i sikte, säger Fladeland.

Analyserar och bryter ned

Heimstaden Bostad fortsätter att vara en stark aktör på bostadsmarknaden med fortsatta försäljningar och ökade intäkter. Genom att fortsätta privatiseringsplanen och sälja bostäder till privatpersoner har företaget lyckats öka sina intäkter och förbättra sin ekonomiska ställning.

Med en tydlig strategi och en stark ledning ser Heimstaden Bostad ut att fortsätta att vara en pålitlig investering på marknaden. För privatpersoner kan detta innebära möjligheter att investera i bostäder och dra nytta av den positiva utvecklingen på fastighetsmarknaden. Genom att följa företagets resultat och planer kan investerare ta informerade beslut om sina ekonomiska placeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version