Israel hotar att genomföra nya attacker mot flyktinglägret Maghazi och andra områden i Gaza och har beordrat tvångsevakuering av cirka 170 000 palestinier. Den israeliska armén hävdar att militanta skjuter raketer från områdena som omfattas av evakueringsordern och varnar för en militäroffensiv.

Hamas och terroristorganisationer skjuter raketer från ditt område mot Israel. Den israeliska armén kommer att slå tillbaka mot dessa element, säger arméns talesperson. Civila som omfattas av ordern har fått besked om att söka skydd i vad Israel kallar humanitära zoner, men dessa områden minskar kontinuerligt och attackeras regelbundet.

Över 90 procent av Gazas 2,3 miljoner invånare lever nu på flykt, och många familjer har tvingats fly på order från Israel gång på gång. FN uppskattar att Israel har tvångsevakterat 84 procent av Gazaremsan.

Detta är en av de mest omfattande evakueringsorderna hittills, och det minskar de s.k. humanitära områdena till cirka 41 kvadratkilometer eller 11 procent av Gazaremsans totala yta, enligt FN:s nödhjälpskontor OCHA.

Analys: Den eskalerande situationen i Gaza och hotet om tvångsevakueringar från Israel kan påverka regionens stabilitet och säkerhet. Investeringar i området kan vara riskfyllda och det är viktigt att följa utvecklingen noggrant för att undvika ekonomiska förluster. Det är också viktigt att stödja internationella insatser för att nå en fredlig lösning och skydda de drabbade civila.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version