Underbetald alvdrottning: Cate Blanchett avslöjar usel lön i Midgård

Cate Blanchett spelade den tjusiga och mäktiga alvdrottningen Galadriel i ”Sagan om ringen” och ”Hobbit”-filmatiseringarna. Då filmerna blev dundersuccéer och sågs av så många är det lätt att tro att Blanchett fick bra betalt. – Jag fick typ betalt i mackor. Men jag fick behålla öronen, säger Blanchett.

Inte den enda alven med dålig lön: Blanchett var dock inte den enda alven som fick dåligt betalt i filmserien. Orlando Bloom som spelade Legolas berättade 2019 för Howard Stern att han bara tjänade 175 000 dollar för alla tre filmer. Filmerna har hittills dragit in strax över 30 miljarder kronor.

Analys:
Denna artikel avslöjar hur även kända skådespelare som Cate Blanchett och Orlando Bloom kan vara underbetalda för sina rollprestationer. Trots att filmerna de medverkade i blev stora framgångar och drog in miljarder i intäkter, visar det sig att deras ersättning inte matchade framgången. Detta visar på vikten av att förhandla om rättvisa löner och ersättningar, även inom underhållningsbranschen. Det är en påminnelse om att det är viktigt att värdera sitt eget arbete och inte nöja sig med mindre än vad man förtjänar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version