Börshandeln börjar med svag uppgång på Wall Street. Goldman Sachs rapporterar samtidigt om en 20 procent lägre förväntan om recession.

Publicerat: Mindre än 50 minuter sedan
Uppdaterat: Just nu

Börsveckan har börjat med en svag uppgång på Wall Street. De tre ledande indexen på Wall Street öppnade som följer:

– Den breda S&P 500 stiger med 0,22 procent
– Teknikindexet Nasdaq öppnar upp med 0,14 procent
– Dow Jones stiger med 0,37 procent

I fredags stängde indexen på Wall Street positivt. Det var den sjunde raka handelsdagen med uppgång och den bästa veckan hittills under 2024.

Förra veckan släpptes flera nyckeltal som investerarna på Wall Street följer noggrant, inklusive detaljhandelsiffror och inflationsiffror. Starkare detaljhandelsiffror än förväntat och färre arbetslöshetsansökningar bidrog till uppgången på torsdagen.

Under onsdagen släpptes färska KPI-tal som visade att prisökningen i USA låg på 2,9 procent i juli. Det är den lägsta nivån på årsbasis sedan mars 2021 och lägre än analytikerna förväntade sig.

De amerikanska nyckeltalen denna vecka har gett nytt hopp om en mjuk landning för den amerikanska ekonomin.

Analyser:

Det finns inga tydliga tecken på en fortsatt uppgång enligt Greg Marcus, VD för UBS Private Wealth Management. Marknadens volatilitet förväntas förbli hög resten av året. Federal Reserve-chefen Jerome Powell kommer att hålla tal i Wyoming på fredag, och investerare följer också Centralbankens referat från det senaste mötet.

Goldman Sachs har sänkt oddsen för en recession i USA till 20 procent, efter att tidigare ha höjt dem. Enligt banken har nya data från arbetsmarknaden ändrat deras syn på en möjlig recession. Claudia Sahm, chefsekonom på New Century Advisors, tror inte att USA för närvarande är på väg in i en recession, men en ytterligare försvagning av arbetsmarknaden kan pressa landet i den riktningen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version