Handelsdagen avslutades med rött, efter åtta raka dagar med uppgång. Marknaden väntar spänt på eventuella räntesignaler denna vecka.

Pilarna pekade nedåt från starten på veckans andra handelsdag och höll sig i negativ terräng under eftermiddagen och kvällen.

Så här såg det ut vid stängningstid kl. 22.00 norsk tid:

– Den breda samlingsindexen S&P 500 föll med 0,20 procent
– Teknologiindexet Nasdaq föll med 0,33 procent
– Dow Jones sjönk med 0,15 procent

New York-börsen bryter därmed vinstsviten och avslutar med bred nedgång för första gången på nio handelsdagar. På måndagen steg S&P 500 och Nasdaq för åttonde dagen i rad.

November 2023 var senast S&P 500 steg åtta dagar i rad. Nasdaq-indexet steg nio dagar i rad i december 2023.

Förra veckan avslutades som den bästa börsveckan på Wall Street hittills år 2024.

Rentereferat och Powell-tale:
På onsdag kommer referatet från den amerikanska centralbankens räntemöte i juli. Där höll Fed, som förväntat, räntan oförändrad i intervallet 5,25-5,50 procent. Marknaden kommer att leta efter antydningar om vad Fed kommer att göra på räntemötet nästa månad.

Efter räntebeslutet i juli sa centralbankschef Jerome Powell att “en räntesänkning kan vara aktuell på mötet i september”.

Nästa räntemöte i Fed är den 17-18 september.

På fredag ska Powell tala på centralbankskonferensen i Jackson Hole, Wyoming. Analytikerna hoppas att Powell kommer att ge några signaler om räntenivån framöver.

På tisdag prissätter marknaden in en sannolikhet på cirka 72 procents chans för en enkel sänkning i september, och cirka 28 procents chans för en dubbelsänkning, enligt CME Groups FedWatch.

Analys:
I dagens handelsklimat är det viktigt att vara medveten om de olika signalerna och händelserna på finansmarknaden för att kunna fatta välgrundade investeringsbeslut. Att förstå hur räntebeslut och tal från centralbankschefer kan påverka marknaden är avgörande för att kunna agera i tid och dra nytta av potentiella möjligheter eller undvika risker. Genom att följa nyheterna och analyserna från experter inom finanssektorn kan man få en bättre förståelse för marknadens dynamik och göra mer informerade beslut för ens egna ekonomiska framgång.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version