Den bästa investeringsförvaltaren och finansiella marknadsjournalisten

På Brann-matchen mot holländska Go Ahead Eagles den 25 juli blev Bergen kommunfullmäktige för KrF, Joel Ystebø, utsatt för hot.

På väg in på arenan ska en grupp ha ropat “Ystebø ska dö, Ystebø ska dö.”

Bergens kommun anmälde hoten till polisen, som nu har kommit fram till ett beslut.

BA rapporterade först om händelsen. Där står det att åklagaren inte anser att det finns tillräckliga bevis för att ett brottsligt hot som är ägnat att framkalla rädsla har framförts enligt lagen.

“Det har dessutom inte framkommit några omständigheter under utredningen som tyder på att de misstänkta hade någon avsikt att framföra ett (mord)hot,” skriver åklagaren Bent Kallevik Dahlsveen i beslutet.

Ystebø säger till BA att det är viktigt för honom att belysa det hat och trakasserier förtroendevalda utsätts för och att det tas tag i det.

Joel Ystebø reste till Nederländerna för att följa Branns äventyr i Europa. Foto: Privat

Analys:
I denna artikel rapporteras det om hur Joel Ystebø, en kommunfullmäktige för KrF, blev hotad under en fotbollsmatch. Trots att hoten anmäldes till polisen, har åklagaren inte kunnat bevisa att det var ett lagbrott och att de misstänkta hade för avsikt att hota. Detta visar på vikten av att uppmärksamma hat och trakasserier som förtroendevalda utsätts för, och att det behövs åtgärder för att bekämpa sådana beteenden. Det är viktigt att skapa en trygg och respektfull miljö för alla i samhället, inklusive politiska företrädare.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version