På Brann-matchen mot nederländska Go Ahead Eagles den 25 juli blev kommunfullmäktige för KrF, Joel Ystebø, utsatt för trakasserier.

På väg in på stadion ska en grupp ha ropat “Ystebø ska dö, Ystebø ska dö.”

Bergens kommun anmälde hoten till polisen, som nu har kommit fram till en slutsats.

BA rapporterade först om händelsen. Där står det att åklagarmyndigheten inte anser att det finns bevis för att det har framförts ett brottsligt hot enligt lagen som är ägnat att framkalla fruktan.

“Det har dessutom inte framkommit några omständigheter genom utredningen som tyder på att de misstänkta hade någon avsikt att framföra ett (mord)hot”, skriver polisadvokat Bent Kallevik Dahlsveen i åtalsbeslutet.

Till BA säger Ystebø att det är viktigt för honom att belysa trakasserierna och skämten som folkvalda utsätts för och att det tas tag i.

Joel Ystebø reste till Nederländerna för att följa Branns äventyr i Europa. Foto: Privat

Analys: I denna artikel rapporteras om trakasserier mot en kommunfullmäktige under en fotbollsmatch. Trots att polisen inte fann bevis för ett brottsligt hot, visar händelsen på den ökande vikten av att uppmärksamma och bekämpa trakasserier och hat mot folkvalda. Det är viktigt att offentliga personer inte utsätts för sådana handlingar och att samhället tar avstånd från denna typ av beteende för att säkerställa en trygg och respektfull miljö för alla.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version